DSCF0899.jpg
[ BLOG ] Aan de keukentafel met Sharp Sharp: De wereld verbeteren kan ontzettend lekker zijn!

Een sterk merk creëer je vanuit een authentiek verhaal. Een verhaal dat resoneert met mensen en hen inspireert, zodat ze in beweging komen. En voor merken die een gezonde en duurzame leefstijl promoten – en daarmee het gedrag van de consument willen beïnvloeden - is dit helemaal belangrijk. Sharp Sharp heeft zo’n verhaal, én een duidelijke visie voor de toekomst.

Dat gezond, plantaardig eten helemaal niet saai of moeilijk hoeft te zijn bewijzen Frank en Renate, oprichters van Sharp Sharp. Felle kleuren en bijzondere smaken; de healthy treats & sweets zijn een feestje en het merk is de afgelopen jaren hard gegroeid. De twee ondernemers (die ook nog eens een heel leuk stelletje vormen) hebben grootse dromen, maar willen vooral ook het authentieke verhaal - en daarmee de kracht - van hun merk bewaken.

 

We vow to bake you cakes, to enjoy & to cherish and promise not to harm human, animal and plant in our food until food do us part. Die belofte spreekt eigenlijk al voor zich. Naast hun liefde voor gezond en lekker eten, vinden Frank en Renate het belangrijk om duurzame en maatschappelijk verantwoorde ingrediënten te gebruiken. Ook de naam ‘Sharp Sharp’ draagt hier aan bij. Renate’s roots liggen in Zuid-Afrika en Sharp Sharp is een soort straattaal voor ‘te gek’, of om iemand het beste te wensen.
En dat is precies wat zij willen voor de wereld: het allerbeste.

 

Sharp Sharp.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Frank en Renate hebben het hun missie gemaakt om zoveel mogelijk mensen te inspireren meer plantaardig te eten en daarmee een positieve impact te maken op het milieu. “Er zijn zoveel misstanden in de voedingsindustrie”, zegt Renate. “We kiezen al onze ingrediënten zorgvuldig uit en letten heel erg op waar we ze vandaan halen. We werken bijvoorbeeld niet met hazelnoten, omdat we nog niet de juiste leverancier gevonden hebben. En ons bananenbrood is echt een fairtrade bananenbrood”. Ondanks dat de ingrediënten soms van ver komen is de uitstoot veel kleiner dan de productie van bijvoorbeeld melk of boter in Nederland. Een recent onderzoek naar hun carbon footprint wees uit dat de taartjes 2,1 kg CO2 minder uitstoten dan een gewone cheesecake.

 

 
UITGESPROKEN SMAKEN, HEEL VEEL LIEFDE EN EEN ORIGINEEL DESIGN

 

Renate kan geen gluten eten en zij en Frank zijn beiden veganist. Dat maakt dat ze jaren geleden al regelmatig in de keuken stonden om zelf taart en koekjes te bakken. Ze vonden dat er te weinig aanbod was en zo ontstond 4 jaar geleden hun kleurrijke avontuur.  

 

Ze maken de treats zo puur mogelijk en bouwen ieder recept op vanaf niets, zonder toevoegingen of slechte e-nummers. De unieke smaakcombinaties zijn het resultaat van veel experimenteren en steeds weer nieuwe ingrediënten proberen, zoals tonka, bergamot of rozen. Ze hebben een boekwerk vol smaakcombinaties en moeten zichzelf soms een beetje afremmen. “We hebben zoveel ideeën”, zegt Frank. “Het gaat ons niet alleen om mensen een gezonder alternatief bieden, maar vooral een unieke beleving. We willen met onze taartjes mensen echt verrassen”.

 

De taartjes zijn behalve ontzettend lekker, ook een lust voor het oog. Als voormalig ontwerpers hechten Renate en Frank veel belang aan het design. Het idee voor de vierkantjes ontstond door het gebruik van oude baklava blikken. Ze letten op de structuur, de laagjes en de kleuren. Allemaal elementen die de uitstraling en beleving van het merk ten goede komen.

 

Schermafbeelding 2018-07-17 om 18.05.01.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                           

                         Renate's favoriet! De chocogalaxy met o.a. Tonka en kurkuma (echt hemels!).

 

 
SAMENWERKING MET ALBERT HEIJN'S 'FOOD REBELS' 

 

Supermarktketen Albert Heijn is ook enthousiast over het merk. Een paar weken geleden werd Sharp Sharp tweede in de Product Pitch en eerder dit jaar organiseerden zij een pop-up sale in een Albert Heijn winkel in Amsterdam. Dat bleek een groot succes en de kleurrijke treats verkochten beter dan het gewone gebak.

 

Toch kregen ze ook reacties van onbegrip over de samenwerking met Albert Heijn. Sommige mensen begrepen niet waarom Sharp Sharp niet ging samenwerken met één van de bewustere supermarkten. Renate: “Wij willen juist de mensen verleiden die nog niet zo bezig zijn met gezondheid en duurzaamheid”. Volgens Frank en Renate is het dé manier om een groter publiek te bereiken en hun impact te vergroten. Frank: “De doelgroep is anders en niemand kent je. Dat maakt het spannend, maar als je de ‘gewone’ consument kunt bereiken dan kan je echt een verschil maken”.

 

 
DROMEN VOOR DE TOEKOMST
 

Renate en Frank’s ideeën voor smaken en producten zijn nog lang niet op; een online platform, taartjes met de dagelijkse portie groenten en fruit. Ze hebben grote dromen en willen vooral hun positieve impact vergroten. Grote voorbeelden daarin zijn merken zoals Tony Chocolonely en Lush. Frank: “Het liefste zouden we onze producten naked verkopen, maar het is ook belangrijk om de kwaliteit te bewaken”. En dus willen ze hun eigen papieren of andere bio degrabale verpakkingen maken. Dat vraagt om een grote investering en dus een volgende stap voor het merk.

 

Beiden zijn het er stellig over eens dat dit wel op hun voorwaarden moet ontstaan. Ze willen het Sharp Sharp verhaal kunnen vertellen en geen concessies hoeven doen op het product. Renate: “We dromen van een wereldmerk en brandstores op ieder continent, maar wel op onze manier. Zodat onze sweets and treats bereikbaar zijn voor iedereen én we grotere impact hebben op de voedselindustrie”. Met dit betekenisvolle merk moet dat zeker lukken!

Beeld: Sharp Sharp

 


De communication KTCHN versterkt conscious merken  door het (her)ontdekken en vertellen van hun authentieke verhaal. Om de visie van het bedrijf te verspreiden, meer mensen te inspireren en de positieve impact te vergroten.